Salata de boeuf

de Brindusa in Salate, 15 Dec 2010 | 7576 vizualizari

 

Stiu ca salata asta este facuta de toata lumea la noi. Uite ca o postez si eu, ca stiu ca e buna. O probeaza colegii mei la masa de Craciun de vreo cativa ani. Azi au mancat tot ce era in castron, n-au mai lasat nici o faramita.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml maioneza facuta in casa, cu mustar (mai picanta)
  • 800 g cartofi, curatati de coaja
  • 1 telina mijlocie, curatata de coaja
  • 2 radacini de patrunjel, curatate
  • 700 g morcovi,curatati
  • 1 kg castraveti acri, la saramura nu in otet
  • 600 g carne de vita (sau pui) fara grasime sau os
  • 1 conserva mare de mazare
  • sare, piper, mustar dupa gust
  • Pentru ornat:
  • gogosari acri,
  • masline,
  • castraveti acri.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf:

Daca folosesti carne de vita, mai intai o fierbi pe aceasta, pana ce devine putin moale. Adauga morcovii, telina, albitura si lasa pana ce sunt aproape fierte. Adauga cartofii si fierbe pana ce furculita intra usor in ei. Daca folosesti carne de pui, o poti fierbe in acelasi timp cu legumele Scoate carnea si legumele pe un platou si lasa-le sa se raceasca foarte bine

Din zeama ramasa poti face o supa.

Cand s-au racit, taie carnea si legumele in cubulete mici. Pune mazarea din conserva Taie  cubulete 2/3 din castraveti si adauga peste legume. Amesteca bine. Gusta. Daca nu e destul de acrisoara, mai aduga castraveti. Amesteca bine de tot 2/3 din maioneza. Gusta de sare. Salata nu trebuie sa fie prea sarata, dar trebuie sa fie putin picanta. De aceea se mai adauga mustar si piper, dupa gust.

Poti pune inauntru si restul de maioneza, sau poti imbraca salata in ea. De asemenea salata se poate servi pe un platou sau din castron. Se orneaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

20.12.2010, 08:46

Super decorata
Si ai mancat-o toata inainte a o posta

adriana_bobu 1

20.12.2010, 16:00

original modul de ornare

Brindusa 1

27.12.2010, 18:23

mihaela, pe asta au mancat-o colegii la masa de Craciun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sunca